مراقبت از پوست

تفاوت آبرسان و مرطوب‌کننده: کدام یک برای پوست شما مناسب‌تر است؟

فرقی نمی‌کند چه نوع روتین پوستی دارید، در هر صورت استفاده از آبرسان و مرطوب کننده برای شما ضروری است. البته ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب کننده اهمیت ویژه‌ای دارد. در این مطلب از سایت عاطی ماتیک به بررسی تفاوت مرطوب کننده و آبرسان پرداخته و خواهیم گفت که چگونه از این محصولات استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید آبرسان و مرطوب کننده همراه ما باشید.

 آبرسان و مرطوب‌کننده چیست و چه تفاوتی باهم دارند؟

 آبرسان و مرطوب‌کننده چیست و چه تفاوتی باهم دارند؟

آبرسان و مرطوب‌کننده چیست و چه تفاوتی باهم دارند؟

برای داشتن پوستی سالم و درخشان،  استفاده از آبرسان و مرطوب‌کننده پوست جزء واجبات است. بسیاری از افراد این دو  محصول را یکسان دانسته و نسبت به تفاوت‌ها آن‌ها آگاهی ندارند. برای درک بهتر تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده لازم می‌دانیم که در وهله اول تعریف دقیقی از هر دو نوع کرم داشته باشیم.

آشنایی با کرم آبرسان  (Hydrating)

آبرسان محصولی است که وظیفه آن افزایش میزان آب موجود در لایه‌های پوستی است. این محصولات حاوی ترکیباتی مانند هیالورونیک اسید (Hyaluronic Acid) و گلیسیرین (Glycerin) بوده و آب را جذب کرده و درون پوست نگه می‌دارند. افرادی که پوستشان کم‌آب و دهیدراته است، به آبرسان نیاز دارند تا از خشکی، کدر شدن و تشکیل خطوط ریز پیری روی صورتشان جلوگیری کنند.

آشنایی با کرم مرطوب‌کننده  (Moisturizing)

مرطوب‌کننده محصولی است که یک لایه محافظ روی پوست ایجاد می‌کند تا از خروج رطوبت جلوگیری شود. این محصولات معمولاً حاوی موادی مانند روغن‌های طبیعی، سرامیدها (Ceramides) و شی‌باتر (Shea Butter)  هستند که به حفظ رطوبت و نرم شدن پوست کمک می‌کنند. مرطوب‌کننده برای افرادی که پوست خشک دارند، بسیار مفید و واجب است.

برای درک بهتر پاسخ سؤال « تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده چیست؟» توضیحات مختصر در جدول زیر را بخوانید:

جدول تفاوت آبرسان و مرطوب‌کننده

ویژگی‌ها کرم آبرسان کرم مرطوب کننده
عملکرد اصلی تأمین آب پوست و افزایش رطوبت درون سلول‌ها   حفظ رطوبت و ایجاد سد محافظ روی پوست
مناسب برای پوست دهیدراته و کم‌آب        پوست خشک و زبر
ترکیبات کلیدی  هیالورونیک اسید، گلیسیرین، آلوئه‌ورا روغن‌های گیاهی، سرامیدها، شی‌باتر
بافت کرم معمولاً سبک و بر پایه آب        معمولاً کرمی و چرب‌تر
زمان استفاده قبل از مرطوب‌کننده برای آبرسانی عمیق   بعد از آبرسان برای حفظ رطوبت پوست

 

با نگاه کلی به جدول بالا متوجه شدید که تفاوت آبرسان و مرطوب کننده چیست؟؛ برای بررسی دقیق پاسخ این سؤال مطالعه ادامه مطلب برایتان مفید است.

تفاوت آبرسان و مرطوب‌کننده صورت در عملکرد و تأثیر بر پوست

تفاوت آبرسان و مرطوب‌کننده صورت در عملکرد و تأثیر بر پوست

تفاوت آبرسان و مرطوب‌کننده صورت در عملکرد و تأثیر بر پوست

داشتن پوستی سالم و شاداب مستلزم استفاده از محصولات مناسب مانند آبرسان و مرطوب‌کننده است. این دو محصول گرچه هر دو در دسته مراقبت از  پوست قرار می‌گیرند؛ اما عملکرد کاملاً متفاوتی دارند. در این بخش به بررسی تفاوت مرطوب کننده و آبرسان باتوجه‌به عملکرد و تأثیری که روی پوست دارند می‌پردازیم:

نقش آبرسان در بهبود وضعیت پوست

آبرسان (Hydrating) مستقیماً سطح آب پوست را افزایش داده و برای افرادی که دچار دهیدراته شدن پوست‌اند، ضروری است. دهیدراته شدن به حالتی گفته می‌شود که پوست به دلیل کمبود آب، حالت کشیدگی، پوسته‌پوسته شدن و تیرگی پیدا می‌کند. ترکیباتی مانند هیالورونیک اسید، گلیسیرین و پانتنول به‌عنوان عوامل جاذب رطوبت، آب را از محیط و از لایه‌های زیرین پوست جذب می‌کنند و باعث حجیم شدن سلول‌های پوستی می‌شوند. در نتیجه، پوست بلافاصله پس از استفاده از آبرسان، شاداب‌تر و نرم‌تر به نظر می‌رسد.

عملکرد مرطوب‌کننده در حفظ رطوبت پوست

برخلاف آبرسان که میزان آب پوست را افزایش می‌دهد، مرطوب‌کننده نقش یک سد محافظ، روی پوست را دارد. این سد از خروج آب جلوگیری کرده و اجازه نمی‌دهد که رطوبت پوست از بین برود. ترکیباتی مانند سرامیدها، روغن‌های گیاهی، وازلین و شی‌باتر در مرطوب‌کننده‌ها وجود دارند که با تقویت لایه لیپیدی پوست، از خشکی و ترک خوردگی جلوگیری می‌کنند. افراد دارای پوست خشک و حساس باید حتماً از مرطوب‌کننده استفاده کنند، زیرا پوستشان نمی‌تواند به‌طور طبیعی چربی کافی تولید کند. اگر در مناطق خشک و کوهستانی ساکن‌اید، استفاده از مرطوب کننده برایتان ضروری است.

تفاوت تأثیر آبرسان و مرطوب‌کننده بر انواع پوست

برای انتخاب آبرسان و مرطوب‌کننده مناسب، شناخت نوع پوست بسیار مهم است. هر پوستی نیازهای متفاوتی دارد و استفاده از محصول اشتباه باعث تشدید مشکلات پوستی می‌شود. در ادامه، تاثیر این دو محصول بر پوست دهیدراته، خشک، چرب و مختلط را بررسی می‌کنیم:

پوست دهیدراته

این نوع پوست کمبود آب دارد و ممکن است کدر، حساس و دارای خطوط ریز باشد. برای جبران آب ازدست‌رفته، آبرسان حاوی هیالورونیک اسید یا گلیسیرین توصیه می‌شود. ابتدا پوست را با شوینده ملایم بشویید، سپس آبرسان را روی پوست نم‌دار ماساژ دهید و در آخر، یک لایه مرطوب‌کننده سبک بزنید تا رطوبت حفظ شود.

پوست خشک

پوست خشک دچار کمبود چربی است و معمولاً پوسته‌پوسته شده یا زبر و خشن به نظر می‌رسد. در این حالت، آبرسان به تأمین آب پوست کمک می‌کند؛ اما مرطوب‌کننده‌ای با روغن‌های طبیعی و سرامیدها نیز از تبخیر آب و ترک‌خوردگی جلوگیری کند. ابتدا آبرسان را استفاده کنید و پس از چند دقیقه، یک مرطوب‌کننده غلیظ‌تر روی پوست بزنید.

پوست چرب

این نوع پوست معمولاً براق، مستعد جوش و دارای منافذ باز است، البته گاهی دهیدراته نیز می‌شود. استفاده از آبرسان سبک و بدون چربی به متعادل‌سازی رطوبت پوست کمک می‌کند. مرطوب‌کننده‌های ژلی و بر پایه آب بهترین گزینه هستند. ابتدا آبرسان را روی پوست تمیز ماساژ دهید و پس از جذب، در صورت لزوم از مرطوب کننده با درصد چربی کم استفاده کنید.

پوست مختلط

پوست مختلط ترکیبی از بخش‌های چرب (پیشانی، بینی) و خشک (گونه‌ها، اطراف لب) است. برای متعادل‌سازی این نوع پوست، از آبرسان سبک روی کل صورت استفاده کنید. سپس برای نواحی خشک، یک مرطوب‌کننده قوی و برای نواحی چرب، یک مرطوب‌کننده سبک یا فاقد چربی بزنید. این روش باعث جلوگیری از خشکی و براق شدن بیش از حد پوست می‌شود.

ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب‌ کننده: کدام را اول بزنیم؟

ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب‌ کننده

ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب‌ کننده

استفاده صحیح از آبرسان و مرطوب‌کننده تأثیر زیادی در سلامت و شادابی پوست دارد. بسیاری از افراد نمی‌دانند اول آبرسان یا مرطوب کننده را استفاده کنند و این مسئله بر جذب مواد مغذی و حفظ رطوبت پوست تأثیر می‌گذارد. در این بخش، ترتیب درست استفاده از این دو محصول را مرحله‌به‌مرحله بررسی می‌کنیم.

1.    ابتدا پوست را تمیز کنید.

برای اینکه مواد مراقبتی بیشترین تأثیر را بگذارند، پوست باید کاملاً تمیز باشد. از یک شوینده مناسب نوع پوست استفاده کنید تا چربی اضافه، آلودگی‌ها و سلول‌های مرده را از بین ببرید. سپس صورت را با حوله نخی و تمیز به‌آرامی خشک کنید. برای حفظ رطوبت پوست می‌توانید از یک تونر متناسب با پوستتان برای پاک کردن سطح پوست استفاده کنید.

2.    استفاده از آبرسان

پس از تمیز کردن پوست، اولین محصولی که باید استفاده کنید آبرسان است. آبرسان‌ها دارای ترکیباتی مانند هیالورونیک اسید، آلوئه‌ورا و گلیسیرین هستند که آب را جذب پوست کرده و از کم‌آبی جلوگیری می‌کنند. مقدار کمی آبرسان را روی نوک انگشتان بریزید و با حرکات ضربه‌ای ملایم روی پوست ماساژ دهید. چند دقیقه صبر کنید تا کاملاً جذب شود.

3.    استفاده از مرطوب‌کننده

پس از جذب کامل آبرسان، نوبت به مرطوب‌کننده می‌رسد. اگر پوست خشکی دارید، از مرطوب‌کننده‌های کرمی و قوی استفاده کنید و اگر پوستتان چرب است، یک مرطوب‌کننده ژلی و فاقد چربی انتخاب کنید. مقدار کمی کرم را روی پوست زده و به‌آرامی ماساژ دهید تا کاملاً پخش شود.

4.    مدت زمان فاصله  بین آبرسان و مرطوب‌کننده

بهترین کار این است که حداقل ۳۰ تا ۶۰ ثانیه صبر کنید تا آبرسان جذب پوست شود، سپس مرطوب‌کننده را بزنید. عجله در این مرحله باعث مخلوط شدن محصولات و کاهش اثرگذاری آن‌ها می‌شود.

5.    استفاده از ضدآفتاب (در طول روز)

اگر این روتین را در طول روز انجام می‌دهید، بعد از مرطوب‌کننده، حتماً از ضدآفتاب مناسب نوع پوستتان استفاده کنید. ضدآفتاب باید SPF حداقل ۳۰ داشته باشد و به‌عنوان آخرین لایه مراقبتی روی پوست زده شود تا از آسیب‌های ناشی از نور خورشید جلوگیری کند.

در نتیجه برای اینکه بیشترین تأثیر را از محصولات مراقبتی بگیرید، باید ابتدا آبرسان را استفاده کنید تا رطوبت به عمق پوست برسد، سپس مرطوب‌کننده را برای حفظ این رطوبت انتخاب کنید. این ترتیب موجب به نرمی پوست، شادابی و سلامت آن شده و از خشکی یا چربی بیش از حد جلوگیری می‌کند. البته جدای توجه به تفاوت آبرسان و مرطوب کننده صورت بهتر است در انتخاب محصولات باکیفیت نیز نهایت دقت را داشته باشید. شما میتوانید برای خرید ضد آفتاب از سایت عاطی ماتیک دیدن کنید و با مقایسه قیمت‌ها بهترین خرید را داشته باشید. 

آیا می‌توان آبرسان و مرطوب‌کننده را همزمان استفاده کرد؟

آبرسان و مرطوب‌کننده را می‌توان همزمان استفاده کرد، اما مهم‌ترین نکته ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب کننده است. این دو محصول عملکرد متفاوتی دارند و اگر به‌درستی روی پوست قرار نگیرند، ممکن است تأثیر مطلوبی نداشته باشند. در ادامه، نحوه استفاده همزمان این دو محصول را بررسی می‌کنیم.

برای دریافت بهترین نتیجه، ابتدا باید آبرسان را روی پوست تمیز و مرطوب بزنید. سپس پس از ۳۰ تا ۶۰ ثانیه که آبرسان کاملاً جذب شد، مرطوب‌کننده را به پوست اضافه کنید. این روش باعث می‌شود که آب موردنیاز پوست تأمین شده و سپس با لایه‌ای از چربی طبیعی، از خروج رطوبت جلوگیری شود.

جمع‌بندی

در این مطلب به شرح مفصل برایتان تفاوت آبرسان و مرطوب کننده صورت را مورد بررسی قرار داده و دربارۀ ترتیب استفاده از آبرسان و مرطوب کننده گفتیم. اگر از الگوی نادرستی استفاده می‌کردید،از همین رو  توصیه می‌کنیم از محصولات مراقبت از پوست عاطی ماتیک بازدید کنید و برای خرید مرطوب کننده مناسب با پوستتان حتما از مشاوره‌های تخصصی بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *